Endurance racen voor de hobbyrijder

Zijn de reguliere wedstrijden van maximaal een halfuurtje je te kort, maar is de 24-uur van Le Mans of de 24-uur van Bol d’Or qua niveau weer wat te hoog gegrepen, dan is de PowerTrophy de oplossing: enerverende endurance wedstrijden voor de hobbyist. Eybis, een Belgische organisatie van circuittrainingen en circuitdagen, start dit jaar met deze PowerTrophy waarmee ze de weg vrij maken voor de enthousiaste circuitrijders om ook te gaan genieten van wedstrijden over de lange afstand. Even wat wapenfeiten van deze competitie op een rij: vijf wedstrijd in vijf landen op vijf actuele GrandPrix-circuits. Van Magny-Cours in Frankrijk, naar Brno in Tsjechië, langs de Nürburgring bij de oosterburen en via het TT-circuit van Assen naar de afsluitende wedstrijd op Portimão in Portugal.

Medio april, net een week nadat het WK Endurance circus op Magny-Cours de beroemde Bol d’Or heeft verreden, start de PowerTrophy op hetzelfde circuit met een 4-uurs race waaraan je deel kunt nemen met een team bestaande uit 2 of 3 personen met 1, 2 of 3 motoren. Er is een onderscheid in teams onder en boven de 850 cc en om in deze competitie de echte pro’s buiten de deur te houden is er een snelste tijd per circuit vastgesteld, rijd je sneller dan krijg je een stop&go penalty. Maar eigenlijk is het de bedoeling dat zulke snelle mannen of vrouwen zich niet eens inschrijven.

Van de wedstrijd in Magny-Cours die deels in het donker wordt verreden, gaat de PowerTrophy naar Brno voor een 2-uurs race om op de Nürburgring een 3-uurs race te uit te vechten. In Assen gaat de wedstrijd over 250 kilometer en op het fabelachtige circuit van Portimao duurt de strijd 500 kilometer lang waarvan er weer een deel in het donker zullen worden afgelegd.

Inschrijven kan nog
Je kunt natuurlijk een team samenstellen en voor alle wedstrijden gaan maar je kunt ook gewoon per evenement inschrijven. Op de website www.EYBIS.com staat alle informatie omtrent de PowerTrophy en hier kun je jouw team ook direct inschrijven. Hieronder vind je de agenda van de PowerTrophy:
vr/za 20-21 April Magny-Cours
zo 3 Juni Brno
zo 5 Augustus Nürburgring
wo 8 Augustus Assen (woensdag)
vr/za 5-6 Oktober Portimão

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.