13 C
Nederland
dinsdag 16 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Motor & Film > Oorlogswinter (2008)

De Nederlandse speelfilm Oorlogswinter bevat een achtervolging met een paard en twee zijspancombinaties. Regisseur Martin Koolhoven legt uit waarom cineasten bij een achtervolging zo graag motoren inzetten: “Een auto is gezichtsloos.”

De film Oorlogswinter is gebaseerd op het succesvolle jeugdboek van Jan Terlouw uit 1972. Terlouw durfde het als een van de eerste kinderboekenschrijvers aan een beeld van de Tweede Wereldoorlog te schetsen waarin goed en fout niet altijd even gemakkelijk zijn te onderscheiden. Dat palet van subtiele grijstinten doet niet alleen recht aan de waarheid, het maakt een verhaal ook spannender.

Je zou regisseur Martin Koolhoven tekort doen als je zijn verfilming van Oorlogswinter zou karakteriseren als een kinderfilm. Ook voor volwassenen is het een spannende, geloofwaardige film met onverwachtse plotwendingen.

Meer lezen? Mis dan de nieuwe MOTO73 niet. Nummer 5 ligt tot 14 maart in de schappen.

Tekst: Fanta Voogd

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen