Motor & Film > Oorlogswinter (2008)

De Nederlandse speelfilm Oorlogswinter bevat een achtervolging met een paard en twee zijspancombinaties. Regisseur Martin Koolhoven legt uit waarom cineasten bij een achtervolging zo graag motoren inzetten: “Een auto is gezichtsloos.”

De film Oorlogswinter is gebaseerd op het succesvolle jeugdboek van Jan Terlouw uit 1972. Terlouw durfde het als een van de eerste kinderboekenschrijvers aan een beeld van de Tweede Wereldoorlog te schetsen waarin goed en fout niet altijd even gemakkelijk zijn te onderscheiden. Dat palet van subtiele grijstinten doet niet alleen recht aan de waarheid, het maakt een verhaal ook spannender.

Je zou regisseur Martin Koolhoven tekort doen als je zijn verfilming van Oorlogswinter zou karakteriseren als een kinderfilm. Ook voor volwassenen is het een spannende, geloofwaardige film met onverwachtse plotwendingen.

Meer lezen? Mis dan de nieuwe MOTO73 niet. Nummer 5 ligt tot 14 maart in de schappen.

Tekst: Fanta Voogd

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.