22.3 C
Nederland
donderdag 19 mei 2022

Eybis Powertrophy naar Assen

Liefhebbers van betaalbare endurance-wedstrijden even bijzonder goed opgelet alstublieft. Woensdag 8 augustus wordt op ‘ons’ TT Circuit de 250 kilometer van Assen verreden. Voor de snelle rekenaars, inderdaad een race over zo’n 55 ronden. Samen met een vrije training en een kwalificatie van veertig minuten meer dan genoeg rijtijd voor een doordeweekse woensdag.

Op 20 december lanceerde Eybis de Powertrophy. Deze endurance-wedstrijden zijn speciaal voor de snellere amateur. Eerder werd er al zeer succesvol gereden op Magny-Cours en Brno. Zondag staat de Nürburgring op het programma terwijl de afsluiter op Portimao zal plaatsvinden. Hoewel er dus al twee races verreden zijn, kun je je nog steeds aanmelden voor Assen (en overigens ook voor de Nürburgring en Portimao). Doe dat wel snel want het aantal plaatsen is beperkt.

Er kan deelgenomen worden in twee klassen (min en plus 850 cc) met teams van twee of drie piloten die één, twee of drie motoren bemannen. Er wordt door de organisatie vooral gemikt op deelnemers uit Engeland, Nederland, België, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland. In Portimão worden er daarnaast ook heel wat thuisrijders en Spanjaarden verwacht.

Interesse? Surf dan snel naar www.powertrophy.com. Op deze site vind je ook het reglement van de Powertrophy. Voor de goede orde, deze klasse is echt gericht op snellere amateurs.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen