13 C
Nederland
zondag 26 juni 2022

Opnieuw fabriekscontract Nederlands talent

Oké, het is natuurlijk nog veel te vroeg om Davy Pootjes te kunnen vergelijken met Jeffrey Herlings. Maar het eerste begin is er want het Nederlandse talent uit Ammerzoden heeft een fabriekscontract getekend bij KTM. Hiermee heeft Nederland dus twee rijders die onder contract staan bij de Oostenrijkse fabrikant. Je zou haast voorzichtig kunnen zeggen dat oude tijden beginnen te herleven. Mooi!

Vanaf augustus start Pootjes met trainen op de KTM 125 SX. In 2013 staan de Duitse ADAC, het ONK en het Europese Kampioenschap op de agenda waarbij het EK vanzelfsprekend het belangrijkste is. Het is de bedoeling dat de samenwerking langdurig gaat zijn en er in de toekomst een plaats vrij zal komen voor Pootjes bij het KTM Factory Racing Team.

Pootjes: “Ik rij zo lang als ik me kan herinneren al op een KTM en ik ben heel blij dat ze me een contract hebben gegeven. Ik ga al naar een speciale school waar mijn lesrooster is aangepast aan mijn sportprogramma zodat ik veel tijd heb om te trainen. Ik wil graag mijn ouders en team bedanken dat ze altijd met me mee gaan en Hannamax uit Hedel omdat hij altijd in mij heeft geloofd. Ik heb er heel veel zin in en ga heel erg mijn best doen!”

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen