Fabio Di Giannantonio lovend over ‘onze’ Collin Veijer

In de nieuwe MOTO73 (nummer 23) staat een bijzonder interview met Collin Veijer, de nieuwste Red Bull Rookie-held van Nederland. Hoewel pas 14 jaar oud, weet hij al heel goed wat hij wil. Heel erg goed, zou je zelfs zonder enig overdrijven kunnen zeggen.

Een prachtig gedeelte van het interview gaat over zijn speciale band met WK Moto2-coureur Fabio Di Giannantonio, die net als Veijer rijdt voor het Italiaanse Speed Up-team. Met name het gedeelte over wat Collin geleerd heeft van Di Giannantonio laat zien op wat voor hoog niveau de jonge Staphorster nu al zit.

Hoewel Collin Veijer tijdens het interview op zo’n beetje elke vraag een raak antwoord had, stond na het interview één vraag nog op, namelijk wat Fabio Di Giannantonio geleerd heeft van Collin. Dat was klaarblijkelijk nooit ter sprake gekomen en dus namen wij contact op met Fabio en stelden hem zelf deze vraag (en omdat we hem toch aan de lijn hadden, ook nog een paar meer).

Fabio: ‘Ik praat echt graag met Collin over onze trainingen en de voorbereiding op races. Zijn vastberadenheid en toewijding zorgen er namelijk ook voor dat ik mij nog veel meer focus op mijn doelen.’

Wat is Collin eigenlijk voor coureur?

Hij is echt een hele snelle rijder. Het duel met hem aangaan, doe je dan ook niet zomaar. Dat kan ik je echt garanderen, ahahah! Daarnaast is hij een perfecte trainingspartner.’

Is dit bijzonder voor een jongen van 14 jaar?

‘Nou, wanneer je in onze sport op dit niveau wilt rijden, moet je iets bijzonders hebben. En 14 is slechts een getal, qua denken en doen is hij zeker al 20.’

Hoe is Collin buiten het racen om?

‘Een hele aardige jongen, die maar een paar woorden nodig heeft en er vaak ook maar een paar zegt.’

Wat is zijn belangrijkste leerpunt voor 2020?

‘Ik denk dat hij aan zijn rijstijl moet werken. Zijn snelheid zal geen probleem zijn, gezien zijn talent. Maar wanneer iedereen op dezelfde motor zit, kan je als coureur het verschil maken met onder andere je rijstijl.’

Wat verwacht je van Collin in de Red Bull Rookies Cup?

‘Ik weet zeker dat hij direct snel is. De Red Bull Rookies Cup is echt de beste kans om je in de kijker te rijden bij WK-teams. Het niveau is erg hoog, maar Collin zal er staan.’

MOTO73 nummer 23, met daarin het volledige interview met Collin Veijer, ligt nu in de winkel en is ook online te bestellen in de MOTO73-webshop.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.