woensdag 5 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Hoe een motor die niet op de EICMA gepresenteerd werd, toch de mooiste van de show werd

Een Ducati die tijdens de EICMA in Milaan verkozen wordt tot de ‘Most beautiful bike of the show’ is normaal gesproken geen enkele verrassing. Of zelfs volkomen logisch. Dit jaar werd de verkiezing voor de vijftiende keer gehouden en liefst tien keer stond er een Ducati op nummer 1.

Niet zo gek natuurlijk voor een beurs die in Italië plaatsvindt met – ondanks grote internationale belangstelling – toch vooral heel veel Italiaanse bezoekers.

Maar dat dit jaar de Ducati Streetfighter V4 won, met ook nog eens 36,7 procent, is wel opvallend. De nieuwe Streetfighter werd namelijk helemaal niet gepresenteerd op de EICMA. Ducati besloot het dit jaar namelijk anders te doen en koos voor een eigen evenement dat een paar weken geleden al plaatsvond in Rimini.

Honda…

Normaal gesproken had daarom ongetwijfeld MV Agusta deze verkiezing gewonnen, maar MV maakte het nog gekker door op zaterdagavond vóór de EICMA onaangekondigd alvast het modelnieuws te presenteren. Per mail! Gevolgd door nog een updatetje op dinsdagochtend. Weer per mail!

Even het leek het daardoor dat bijvoorbeeld de nieuwe Honda Fireblade een kans zou maken, maar nee dus…

In totaal stemden zo’n 14.500 mensen in deze verkiezing en dat is best een klein gedeelte als je weet dat de EICMA in 2019 door ruim een half miljoen liefhebbers bezocht werd. Je kunt je daarom terecht afvragen hoe representatief deze verkiezing is. Of dat erg is… Nee, denken wij. Zie het als een leuke afsluiting van de EICMA die bovendien altijd goed is voor discussie.

Dus kom maar op: wat is voor jou de mooiste van de EIMCA 2019?

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

1 Reactie

  1. De dames van Suzuki waren absoluut het mooiste van de Eicma. Het was dan ook mega druk op de Suzukistand.
    De nieuwe V-Strom mocht er ook zijn.

Reacties zijn gesloten.