dinsdag 16 juli 2024

Fabio Quartararo heeft vertrouwen in Yamaha en verlengt contract tot 2026

Fabio Quartararo was een van de meest gewilde coureurs op de MotoGP-markt voor de jaren 2025-26. Weinigen hadden verwacht dat de getalenteerde Fransman bij het Yamaha-project zou blijven, gezien de crisis in de resultaten en de technische achterstand ten opzichte van Ducati, Aprilia en KTM. Maar de MotoGP-kampioen van 2021 heeft opnieuw vertrouwen getoond in het merk uit Iwata, waar hij de komende twee seizoenen aan verbonden zal blijven.

Dit werd vrijdagochtend officieel aangekondigd in een persbericht waarin Yamaha verklaarde ‘verheugd te zijn om aan te kondigen dat Fabio Quartararo nog twee jaar bij het Yamaha Factory Racing MotoGP Team zal blijven’, een beslissing die vrijwel iedereen verraste.

‘Het behouden van het uitzonderlijke Franse talent bij het Monster Energy Yamaha MotoGP Team was de hoogste prioriteit voor Yamaha, die er alles aan doet om Quartararo te ondersteunen. Zijn beslissing om bij het “blauwe team” te blijven, werd positief beïnvloed door het sterke engagement dat Yamaha heeft getoond om de weg naar de overwinning terug te vinden met de voortdurende ontwikkeling van de YZR-M1’, aldus het persbericht.

Op 24-jarige leeftijd gelooft Fabio Quartararo nog steeds in het Iwata-project en in de interne veranderingen die de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden, zoals de komst van verschillende ingenieurs afkomstig van Ducati, of van een voormalige Ferrari-medewerker zoals Luca Marmorini om de motor van de YZR-M1 te ontwikkelen. Bovendien maakt Yamaha gebruik van het nieuwe concessiesysteem dat dit seizoen door het kampioenschap is geïmplementeerd, een onmisbare steun om de situatie te verbeteren.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen