dinsdag 18 juni 2024

Dat is wat je noemt doorpakken: CFMOTO 450CL-C

We zijn amper bekomen van onze trip rond de wereld voor de eerste test met de 450MT, of daar is CFMOTO al met zijn volgende motor op hetzelfde platform: de 450CL-C. Een middenklasse cruiser voor jonge (A2-)rijders. De 450CL-C wordt aangedreven door de vloeistofgekoelde 449cc-paralleltwin van de 450NK, 450SR en de 450MT waarvan het vermogen en koppel respectievelijk op circa 47,6 pk en 39 Nm liggen. De dubbelloops uitlaatdemper produceert een kenmerkend geluid.

Het lederen zadel van de 450CL-C is behandeld met Pinstripe Retro Technology voor het nodige comfort en tijdloze look. Met een zithoogte van 690 mm en een gewicht van 181 kg is de 450CL-C zeer toegankelijk.

Test 2024 CFMOTO 450MT: offroad bij 35 graden op de Filipijnen

Vering en remmen

Het geheel steunt op een 37mm UPSD-vork vooraan en een centraal gemonteerde monoshock achteraan. Dankzij de enkele 320mm-remschijf vooraan met radiale vierzuigerremklauw, ABS en tractiecontrole zit je vol vertrouwen en controle aan het stuur. Centraal in – eh – beeld staat een rond, 3,6 inch TFT-scherm, waarop je zowel je navigatie aantreft, als alle nodige functionaliteiten. Daarenboven zorgt de ingebouwde T-box voor naad- en draadloze connectiviteit, OTA (Over The Air) updates, MotoPlay, beveiligingsfuncties, het tracken van je route en real-time weergave van voertuiginformatie via de CFMOTO RIDE app.

De CFMOTO 450CL-C is verkrijgbaar in Nebula Black of Bordeaux Red, voor 7.299 euro.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment spelen motoren een grote rol in zijn leven en die rol is als hoofdredacteur alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen