Fabio wie?

Elke keer als deze dagen in Jerez de ranglijst van de Moto3-klasse na een training wordt opgemaakt prijkt daarop hoog de naam van de Fransman Fabio Quartararo. Maar wie op de GP-deelnemerslijst van de Moto3 naar zijn naam zoekt, zal die niet vinden. Quartararo is namelijk nog maar veertien jaar en daarmee veel te jong om in de GP’s te mogen starten (daarvoor geldt een minimale leeftijd van zestien jaar). Volgend jaar op 20 april wordt de Fransman zestien en dat betekent dat hij het begin van het GP-seizoen 2015 nog als toeschouwer zal moeten meemaken. Quartararo veroverde afgelopen najaar de titel in het Spaans Open en hij zal dit jaar zijn titel verdedigen. Hij reed in Jerez als vervanger van de geblesseerde Alex Rins voor het team van Estrella Galicia 0,0.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.