Deroue en Schouten boeken vooruitgang

Zowel Scott Deroue als Bryan Schouten toonden zich tevreden na de tweede dag van de IRTA-test op het zonovergoten circuit van Jerez. Beiden benutten de hele dag om zo veel mogelijk ronden te rijden. Deroue verbeterde zich van 1.49,591 naar 1.48,725, terwijl Schouten zijn tijd naar beneden bracht van 1.49,654 naar 1.48,983. Deroue was het meest verheugd over het feit dat hij constant in de 1.48 kon rijden, omdat de 1.49 van gisteren een eenmalige uitschieter was geweest. Deroue: “Gisteren reed ik één snelle ronde, nu kon ik dat steeds doen.”

Bryan Schouten is nog druk bezig met het wennen aan zijn Mahindra. Schouten: “Ik was helemaal vertrouwd met de FTR-Honda. Nu zit ik op een totaal andere motor. Op het eind van de dag vonden we een betere afstelling en kon ik mijn rondetijd naar beneden halen.”

De snelste tijd in de Moto3 kwam op naam van Jack Miller (1.46,278), die werd gevolgd door nog vijf KTM’s, waarvan er één als Husqvarna staat ingeschreven. In de Moto2 was Thomas Lüthi het snelst met een tijd van 1.42,515. Hij was daarmee 0, 095 seconden sneller dan Tito Rabat. Diens Marc VDS-teamgenoot Mika Kallio deed weinig voor de Spanjaard onder.

Foto: Bryan Schouten (51) achter Alex Marquez (12) en Danny Kent (52).

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.