vrijdag 29 maart 2024

Fenomeen Fenati wint Moto3

De Italiaan Romano Fenati toonde zich vandaag op Jerez de sterkste in de Moto3-klasse en won zijn eerste Grand Prix. Het was pas de tweede GP van de op 15 januari 1996 (!) geboren Italiaan. Fenati bleef onder wisselende weersomstandigheden de Spanjaard Luis Salom, rijdend voor het Nederlandse RW Racing GP, en de Duitser Sandro Cortese voor.

Landgenoot Jasper Iwema finishte ondanks een val als zeventiende. De Drent was bezig aan een sterke race, waarin hij oprukte vanuit het achterveld naar een plaats bij de beste tien, toen hij ten val kwam. ‘Pech’ twitterde hij na de race.

Pol Espargaro was de beste in de Moto2. De Kalex-rijder dankte zijn zege deels aan de reglementen. De wedstrijd werd na negentien van 26 ronden gestaakt vanwege de regen. Op dat moment lag de Spanjaard Marc Marquez op kop, maar de wedstrijdleiding hield volgens de reglementen de stand na zeventien volledige ronden aan als eindstand.

Marquez, winnaar van de eerste race van het seizoen in Doha, werd nu dus tweede. De Zwitser Thomas Luthi finishte als derde.

Scott Deroue werd op zaterdag tiende in de Red Bull Rookies Cup. Vandaag kwam hij helaas niet aan de finish in de tweede race.

Bron: ANP, MotoGP.com en website rijders