Fenomeen Fenati wint Moto3

De Italiaan Romano Fenati toonde zich vandaag op Jerez de sterkste in de Moto3-klasse en won zijn eerste Grand Prix. Het was pas de tweede GP van de op 15 januari 1996 (!) geboren Italiaan. Fenati bleef onder wisselende weersomstandigheden de Spanjaard Luis Salom, rijdend voor het Nederlandse RW Racing GP, en de Duitser Sandro Cortese voor.

Landgenoot Jasper Iwema finishte ondanks een val als zeventiende. De Drent was bezig aan een sterke race, waarin hij oprukte vanuit het achterveld naar een plaats bij de beste tien, toen hij ten val kwam. ‘Pech’ twitterde hij na de race.

Pol Espargaro was de beste in de Moto2. De Kalex-rijder dankte zijn zege deels aan de reglementen. De wedstrijd werd na negentien van 26 ronden gestaakt vanwege de regen. Op dat moment lag de Spanjaard Marc Marquez op kop, maar de wedstrijdleiding hield volgens de reglementen de stand na zeventien volledige ronden aan als eindstand.

Marquez, winnaar van de eerste race van het seizoen in Doha, werd nu dus tweede. De Zwitser Thomas Luthi finishte als derde.

Scott Deroue werd op zaterdag tiende in de Red Bull Rookies Cup. Vandaag kwam hij helaas niet aan de finish in de tweede race.

Bron: ANP, MotoGP.com en website rijders
Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.