Stoner boekt eerste zege van het seizoen

Wereldkampioen Casey Stoner heeft zondag zijn eerste zege van het seizoen geboekt. De Australiër won in Jerez de Grote Prijs van Spanje in de MotoGP. De Honda-rijder finishte een kleine seconde voor de Spanjaard Jorge Lorenzo van Yamaha. Die andere Spanjaard, Dani Pedrosa (Honda), eindigde op ruim twee seconden als derde.

Lorenzo, die de openingsrace in Qatar won, behield de leiding in het WK-klassement. Stoner naderde hem tot op vier punten. De Australiër was euforisch over zijn winst. Het is bekend dat Stoner geen fan is van het circuit in het Zuid-Spaanse Jerez: ”Dit is mijn beste race ooit”, jubelde de winnaar, die in de derde ronde de leiding nam en deze niet meer afstond, ondanks verwoede pogingen van Lorenzo om nog voorbij te komen.

”De omstandigheden waren hachelijk, want de baan was niet overal droog. Daardoor was het erg zwaar om de hele race de koppositie vast te houden”, aldus Stoner. De Brit Cal Crutchlow (Yamaha) reed knap naar de vierde plaats. Valentino Rossi moest op zijn Ducati opnieuw veel terrein prijsgeven en arriveerde als negende op bijna 35 seconden van Stoner.

Bron en foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?