zaterdag 23 september 2023

Film > Junior Track geopend

Het is zover, het Junior Track van het TT Circuit is gisteren officieel geopend. Als eerste mocht een groep jonge coureurs kennis maken met het nieuwe circuit. Zij werden daarin begeleid door de Superbike-rijders Jonathan Rea, John Hopkins en Leon Haslam. Rea en Hopkins maakten er zelfs een prachtig duel van op twee NSF100 motorfietsen. Uiteindelijk won Hopkins nadat Rea te maken kreeg met technische problemen.

Haslam reed met een pocketbike en zorgde zo voor grappige momenten. Max Biaggi, Carlos Checa en Tom Sykes waren eveneens aanwezig maar reden niet. Hopkins hoorde ook bijna bij deze groep omdat de Amerikaan logische wijze geen zin had om op een Honda te gaan rijden met Dunlop-banden. Toen de logo’s waren afgeplakt, kwam Hopper gelukkig toch in actie.

Onder de vele aanwezigen was ook de 94-jarige en zevenvoudig Nederlands kampioen Piet Knijnenburg uit Wassenaar aanwezig. Hij was in de voor- en naoorlogse jaren de meest bekende Nederlandse motorcoureur. Knijnenburg noemde de TT Junior Track ‘een leuke manier om te leren racen’ en moedigde de coureurs aan om altijd nummer één te willen worden.

Foto: Henk Keulemans
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image