Film > Junior Track geopend

Het is zover, het Junior Track van het TT Circuit is gisteren officieel geopend. Als eerste mocht een groep jonge coureurs kennis maken met het nieuwe circuit. Zij werden daarin begeleid door de Superbike-rijders Jonathan Rea, John Hopkins en Leon Haslam. Rea en Hopkins maakten er zelfs een prachtig duel van op twee NSF100 motorfietsen. Uiteindelijk won Hopkins nadat Rea te maken kreeg met technische problemen.

Haslam reed met een pocketbike en zorgde zo voor grappige momenten. Max Biaggi, Carlos Checa en Tom Sykes waren eveneens aanwezig maar reden niet. Hopkins hoorde ook bijna bij deze groep omdat de Amerikaan logische wijze geen zin had om op een Honda te gaan rijden met Dunlop-banden. Toen de logo’s waren afgeplakt, kwam Hopper gelukkig toch in actie.

Onder de vele aanwezigen was ook de 94-jarige en zevenvoudig Nederlands kampioen Piet Knijnenburg uit Wassenaar aanwezig. Hij was in de voor- en naoorlogse jaren de meest bekende Nederlandse motorcoureur. Knijnenburg noemde de TT Junior Track ‘een leuke manier om te leren racen’ en moedigde de coureurs aan om altijd nummer één te willen worden.

Foto: Henk Keulemans
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.