Onderzoek naar Frans verbod op flitslocaties TomTo

De Europese Commissie gaat de situatie rond TomTom in Frankrijk onderzoeken. Het land deelt boetes van 1500 euro uit aan mensen die flitsinformatie op hun navigatiesysteem hebben staan. Dat blijkt uit antwoorden van de Europese Commissie op vragen van Auke Zijlstra, Europarlementariër van de PVV. Bezitters van een TomTom met daarop een waarschuwing voor flitspalen kunnen in Frankrijk sinds kort een boete krijgen van 1500 euro. TomTom stelt al een update beschikbaar die de locaties van Franse flitspalen verwijdert en ook kan de dienst uitgeschakeld worden. Toch vindt de PVV het kwalijk dat dergelijke wetgeving bestaat. De Europese Commissie zegt toe de situatie te gaan onderzoeken.

"Dit valt niet onder het huidige EU-recht. De Commissie onderwerpt de nieuwe regelgeving op dit moment aan een inhoudelijk onderzoek en zal de Franse autoriteiten indien nodig om verduidelijking vragen", aldus de Europese Commissie in de antwoorden. Zijlsta: “Ik maak me grote zorgen over de gevolgen van deze nieuwe wetgeving. Het is belachelijk dat Nederlanders het risico lopen een boete te krijgen alleen omdat ze gebruikmaken van navigatieapparatuur."

Bron en foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.