Film > Spektakel op Valencia

Dat het spannend kon worden in de MotoGP én Moto3 was vooraf bekend, al valt de realiteit soms vies tegen. Soms, maar gisteren gelukkig niet. Tot de laatste bocht was in beide races nog van alles mogelijk. Racen zoals racen moet zijn. In de Moto3 rekende Maverick Viñales af met Alex Rins terwijl Luis Salom als enige van de kanshebber in de fout ging en crashte. Tijdens de MotoGP-race bleven de twee toppers er gelukkig wel opzitten, al was het soms kantje boord. Zoals het hoort!

 

Ook voor RW Racing GP was er veel te winnen en helaas ook te verliezen. Jakub Kornfeil reed een sterke race en wist veel plaatsen te winnen, maar niet genoeg om zijn top 10-klassering in het kampioenschap te verdedigen. Jasper Iwema had de gebruikelijke goede start, maar viel terug tijdens de race, om als 21ste te finishen. Iwema eindigde het seizoen met een reeks van negen wedstrijden zonder punten en behaalde zo in slechts vier races punten.

 

“Dat is onvoldoende en een bittere pil voor iedereen, voor Jasper zelf in de eerste plaats,” zegt Janssen. “Als RW Racing GP hebben we de fout gemaakt dat we Jasper te snel weer de baan op hebben laten gaan na zijn megacrash in Austin. Kort daarna werd duidelijk dat hij last had van een allergie, wat hem veel energie kostte. Een groot deel van het seizoen was Jasper niet fit. Om op dit niveau te kunnen presteren, moet je 100% fit zijn. Ik denk dat in het geval van Jasper het seizoen te kort is geweest, met te weinig tijd om te herstellen. Ik ben er van overtuigd dat hij beter kan. Daarom zou het heel jammer zijn als we afscheid van elkaar moeten nemen. Ik hoop oprecht dat we het volgend seizoen nog een nieuwe kans kunnen geven.”

 

Wie er volgend jaar bij RW Racing GP rijden is echter nog niet duidelijk. Het team praat met Iwema, maar ook met een paar andere coureurs. “Veel hangt af van het budget,” stelt teammanager Janssen. Wanneer er beslissingen worden genomen, is niet bekend. “In dit soort gevallen wacht iedereen op de beste opties en dat kan even duren.” Het team is volgend weekend weer terug in Valencia met Scott Deroue voor het Spaans kampioenschap. “Dat wordt voor Scott ook een belangrijke test,” aldus Janssen.

 

Bekijk snel de hoogtepunten van de MotoGP-, Moto2- en Moto3-race.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.