Honda toont RCV1000R Open

Bam, dit is de RCV1000R! De machine waarmee Honda volgend jaar gaat racen in de MotoGP Open Class. Het doel van deze klasse is (iets…) betaalbaarder te kunnen racen in de GP’s. En dat lijkt Honda erg goed te lukken. Het verschil in rondentijden met de Honda RC213V’s van onder andere Dani Pedrosa en Marc Marquez zou binnen de seconde liggen. Sommigen spreken zelfs over maar 0.3 seconde verschil. En dat voor een derde (!) van de prijs, één miljoen tegen over drie miljoen. Nog altijd veel, maar voor dat geld ben je wel eigenaar van de motor.

 

De RCV1000R heeft, net als zijn RC213V-broer, een 90° V4. Het maximaal vermogen ligt op zo’n slordige 235 pk bij 16.000 toeren per minuut. Hatjee! Opvallend is dat er een traditionele versnellingsbak gebruikt wordt in plaats van de seamless variant van de RC213V. Öhlins-vering en Nissin-remmen zijn standaard.

 

Vier rijders zullen in 2014 met dit betaalbare kanon gaan rijden. Nicky Hayden bij Aspar Team, Scott Redding bij Honda Gresini Team en Karel Abraham in zijn eigen Cardion AB Team. Binnenkort maakt Aspar de tweede rijder bekend. Twee machines zijn maandag al beschikbaar voor de eerste test op Valencia.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?