maandag 26 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Frétigné haakt opnieuw af voor Dakar

Le Dakar mist in de komende editie een smaakmaker bij de motorrijders.  De Fransman David Frétigné heeft zich afgemeld voor de woestijnrally door Zuid-Amerika, die op 1 januari begint in Mar del Plata (Argentinië). Dat meldde zijn team Husqvarna.

De 31-jarige coureur, winnaar van zeven etappes en in 2009 derde in het eindklassement, ondervindt nog te veel hinder van een blessure aan zijn wervelkolom, die hij tijdens een rally in augustus opliep.

De ervaren Spaanse rallyrijder José Manuel Pellicer zal Frétigné vervangen. Ook vorig jaar was Frétigné, bekend geworden met de tweewiel aangedreven Yamaha, niet fit genoeg.

Bron en foto: ANP
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen