woensdag 19 juni 2024

Full house voor Herlings

Hij kwam, zag en overwon. Wereldkampioen MX2 Jeffrey Herlings toonde nogmaals zijn klasse tijdens de ONK Finale in Harfsen. De Brabantse crosser won met overmacht twee manches in de MX2 én in de MX1. Deze nooit eerder vertoonde stunt werd alom gewaardeerd. Stichting Motorsport Harfsen bedacht het plan om Herlings in twee klassen te laten rijden. Een idee dat de motorsportbond KNMV gelukkig ditmaal ook omarmde. Het resultaat was een demonstratie van pure klasse en karakter.

Zowel in de MX1 als de MX2 lukte het Herlings één manche om alle andere deelnemers op een ronde achterstand te zetten. En dat terwijl de 18-jarige wereldkampioen feitelijk twee keer ruim een uur achterelkaar op zijn motorfiets zat, omdat de manches aansluitend werden verreden. In de MX1 speelde de MX2-wereldkampioen als gastrijder geen rol in de strijd om de titel die ditmaal gelukkig in Nederland bleef. De Rus Evgeny Bobryshev ging er in de eerste omloop stevig vanaf en meldde zich af voor de laatste manche, zodat Herjan Brakke na een moeizaam seizoen toch zijn titel wist te prolongeren.

Achter grootmeester Herlings, hij was ook al Nederlands MX2-kampioen, woedde nog de strijd om de tweede plaats. Die ereprijs werd een prooi voor de Brit Jake Nicholis, terwijl Erik Eggens ondanks zijn tweede plaats in het dagklassement als nummer drie van Nederland eindigde.

Foto: Eddy Koedijk

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen