16.9 C
Nederland
maandag 16 mei 2022

Gebroken sleutelbeen Van der Mark

Michael van der Mark heeft tijdens de tweede vrije training van het WK Supersport op de Moscow Raceway in Rusland zijn linker sleutelbeen gebroken. De Ten Kate Racing Products-rijder kwam in de remzone van de eerste bocht tussen twee versnellingen terecht, schoot daardoor rechtdoor en verloor de controle over zijn Honda.

Een bittere teleurstelling voor de Nederlander aangezien Van der Mark elke sessie veel progressie boekte en elke training harder en harder wist te gaan. Veelzeggend is dat hij op het moment van de crash tiende lag. De EAB Ten Kate Junior Team-rijder vliegt morgen als gepland terug naar Nederland om zich daar verder te laten onderzoeken in het ziekenhuis.

Michael van der Mark: “Ik ben erg teleurgesteld, helemaal omdat het zo goed ging het hele weekend. Het is, zoals de dokteren het noemen, een mooie breuk. Hopelijk kunnen de medici een ijzeren plaat plaatsen over die breuk. Ik wil graag iedereen die mij dit weekend gesteund heeft bedanken. Het was ondanks de crash een zeer bijzonder weekend.”

Meer nieuws volgt als Van der Mark aanstaande maandag in het ziekenhuis geweest is. Dan zal ook duidelijk zijn wat de gevolgen zijn voor zijn strijd om de EK Superstock 600-titel… Wij duimen alvast.

Foto: 2Snap
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen