Flinke toename elektrische voertuigen

Het aantal elektrische voertuigen is sinds eind 2011 met bijna een factor drie toegenomen. Reden er in december 2011 nog zo’n 1.700 in ons land rond, eind juli waren dat er 4.484. Dit melden Agentschap NL en de RAI Vereniging.

Het grootste gedeelte van het elektrische wagenpark omvat personenauto’s: ruim 3.500. Daarnaast telt ons land ongeveer 500 elektrische bedrijfswagens en maar een kleine 500 elektrisch aangedreven motorfietsen en driewielers.

Het aantal oplaadpunten groeit gestaag. Eind juli waren dat er volgens Agentschap NL ruim 3.500.    Doelstelling van de overheid is om in 2020 zo’n 200.000 elektrische auto’s in Nederland op de weg te hebben. Over motorfietsen wordt niet gesproken en dat is misschien maar beter ook…

Foto: BMW
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.