13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Flinke toename elektrische voertuigen

Het aantal elektrische voertuigen is sinds eind 2011 met bijna een factor drie toegenomen. Reden er in december 2011 nog zo’n 1.700 in ons land rond, eind juli waren dat er 4.484. Dit melden Agentschap NL en de RAI Vereniging.

Het grootste gedeelte van het elektrische wagenpark omvat personenauto’s: ruim 3.500. Daarnaast telt ons land ongeveer 500 elektrische bedrijfswagens en maar een kleine 500 elektrisch aangedreven motorfietsen en driewielers.

Het aantal oplaadpunten groeit gestaag. Eind juli waren dat er volgens Agentschap NL ruim 3.500.    Doelstelling van de overheid is om in 2020 zo’n 200.000 elektrische auto’s in Nederland op de weg te hebben. Over motorfietsen wordt niet gesproken en dat is misschien maar beter ook…

Foto: BMW
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen