13 C
Nederland
zondag 26 juni 2022

Weer podium voor RW Racing!

Luis Salom is knap tweede geworden in de Tsjechische Grand Prix, op bijna zes seconden van racewinnaar Jonas Folger. De coureur van RW Racing GP was duidelijk ‘best of the rest’. Veranderende weersomstandigheden bepaalden de race op het circuit van Brno, waar de bandenkeuze de grootste gok was. Door als tweede te finishen vergaarde Salom waardevolle punten voor het kampioenschap en liep hij weer een beetje in op Sandro Cortese en Maverick Viñales.

Salom: “Het strijdplan dat ik had gemaakt bestond eruit dat ik bij Cortese en Viñales zou blijven. Dat heb ik gedaan, maar ik had beter met Jonas Folger kunnen meegegaan. Ik heb het in het begin van de wedstrijd laten liggen. Ik zat te slapen toen Folger me voorbij kwam en er vandoor ging. Daarna kon ik niet meer wegkomen. Op het laatst heb ik alles op alles gezet om er het best mogelijke resultaat uit te krijgen. Maar 45 punten in twee races is een geweldig resultaat.”

Teamgenoot Brad Binder moest bont en blauw vanaf de 23ste plaats beginnen aan de race, na zijn crash vroeg in de kwalificatietraining op zaterdag. Zonder risico’s te nemen finishte hij als 20ste. Jasper Iwema kende een lastige race. Hij begon sterk en had virtueel zelfs twee punten te pakken. Maar helaas moest hij plotseling veel prijs geven en lag daarna bijna achteraan. Meer dan een 24e plaats in de eindklassering zat er hierdoor niet meer in voor de Nederlander in de thuisrace van zijn Moto FGR-team.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen