Weer podium voor RW Racing!

Luis Salom is knap tweede geworden in de Tsjechische Grand Prix, op bijna zes seconden van racewinnaar Jonas Folger. De coureur van RW Racing GP was duidelijk ‘best of the rest’. Veranderende weersomstandigheden bepaalden de race op het circuit van Brno, waar de bandenkeuze de grootste gok was. Door als tweede te finishen vergaarde Salom waardevolle punten voor het kampioenschap en liep hij weer een beetje in op Sandro Cortese en Maverick Viñales.

Salom: “Het strijdplan dat ik had gemaakt bestond eruit dat ik bij Cortese en Viñales zou blijven. Dat heb ik gedaan, maar ik had beter met Jonas Folger kunnen meegegaan. Ik heb het in het begin van de wedstrijd laten liggen. Ik zat te slapen toen Folger me voorbij kwam en er vandoor ging. Daarna kon ik niet meer wegkomen. Op het laatst heb ik alles op alles gezet om er het best mogelijke resultaat uit te krijgen. Maar 45 punten in twee races is een geweldig resultaat.”

Teamgenoot Brad Binder moest bont en blauw vanaf de 23ste plaats beginnen aan de race, na zijn crash vroeg in de kwalificatietraining op zaterdag. Zonder risico’s te nemen finishte hij als 20ste. Jasper Iwema kende een lastige race. Hij begon sterk en had virtueel zelfs twee punten te pakken. Maar helaas moest hij plotseling veel prijs geven en lag daarna bijna achteraan. Meer dan een 24e plaats in de eindklassering zat er hierdoor niet meer in voor de Nederlander in de thuisrace van zijn Moto FGR-team.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.