dinsdag 27 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Geen fijne verjaardag voor Miller

Je zal op je verjaardag maar lekker gaan crossen en door toedoen van een ander je enkel blesseren; het overkwam Jack Miller maandag. “Het werd niet het ‘grote 21 jaar’-feest waar ik op hoopte, maar ik kreeg wel een flinke lading drugs toegediend”, aldus de immer enthousiaste Australiër. Hij vervolgt over de toedracht: “Iemand ging onderuit voor een springbult en daardoor moest ik van mijn gas. Ik hield hem overeind, maar desondanks leverde de klap van de landing me een zeer been op.”

Overigens zit Miller er helemaal niet over in, zelfs niet toen ze bij nader onderzoek een gebroken scheen- en kuitbeen constateerde, waarvoor hij inmiddels succesvol geopereeerd is. Zijn teambaas bij Estrella Galicia 0,0 Marc VDS, Michael Bartholomy zei er het volgende over: “Het is vervelend wanneer je rijders zo kort voor het seizoen geblesseerd raken en een dergelijke blessure kost een normaal mens veel tijd om te herstellen. Alleen zijn racers geen normale mensen.”

Over de test op Sepang was Bartholomy duidelijk. “Het is van belang dat we zijn herstel nauw in de gaten houden, want ik verwacht dat Jack niets liever wil dan zo snel mogelijk weer opstappen. Ik ben alleen van mening dat hij dat pas weer moet doen wanneer hij echt fit is, zelfs als dat betekent dat hij de start van het testseizoen in Maleisië daarmee over moet slaan.”

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen