Geen Guy Martin op de 2016 Isle of Man TT

Het zat er al best wel even aan te komen, maar road race-smaakmaker Guy Martin laat de 2016 Isle of Man TT officieel aan zich voorbij gaan. 

Het Tyco BMW-team hield al even rekening met de mogelijkheid, maar nu is het dus definitief. Guy Martin heeft ervoor gekozen de Tour Divide mountainbike race de voorkeur te geven boven het road racen. De Noord-Amerikaanse fietstocht leidt Martin van Banff in de Canadese provincie Alberta naar Antelope Wells, New Mexico in de Verenigde Staten. Een tocht van bijna 4500 kilometer. Met de start van de fietsrace op 11 juni, daags na de Senior TT, kan Martin onmogelijk aan beide races deelnemen. 

Met het oog op eventueel blessureleed, zal Guy Martin waarschijnlijk ook niet deelnemen aan die andere grote road race, de North West 200. Na afloop van zijn mountainbike-avontuur zou de man uit Lincolnshire nog wel later in het jaar deel kunnen nemen aan een road race hier of daar.

Zijn teambaas Phillip Neill heeft aangegeven dat hij, wanneer nodig, de motor ten alle tijde klaar heeft staan voor de populaire racer. Al geeft Neill wel aan teleurgesteld te zijn het zonder Martin te moeten stellen tijdens dit jaars TT. De organisatie van de Isle of Man TT zal evengoed balen van zijn afwezigheid, aangezien Guy Martin een grote schare fans heeft die dit jaar hun held niet aan kan moedigen.

De keuze van Guy Martin om na twaalf jaar racen op het Isle of Man een jaar over te slaan is opmerkelijk, aangezien Martin in prima vorm is en nog altijd naarstig op zoek is naar die eerste TT-overwinning.

Overigens wordt sluit Martin vooralsnog uit dat hij definitief zijn AGV aan de wilgen hangt, dus een eventuele terugkeer naar Man in 2017 behoort nog tot de mogelijkheden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.