Geen MXGP in 2021 in Valkenswaard

Voor de derde keer sinds 1989 komt Valkenswaard niet voor op de voorlopige kalender van de cross-GP’s. Het is niet dat de organisatie niet wil organiseren, het tegendeel is zelfs het geval. Omdat helaas de vergunningen niet rond komen, wordt afgezien van een MXGP Valkenswaard in 2021. Door onduidelijkheid over het bestemmingsplan mag er momenteel niet op het Eurocircuit worden gecrosst. De gemeente Valkenswaard heeft laten weten dat er mogelijk over een tijdelijke vergunning kan worden gesproken, maar dat wil de organisatie niet. Maarten Roos van de organisatie: “Ik wil duidelijkheid en zekerheid hebben. Daaronder versta ik een bestemmingsplan dat het mogelijk maakt op het Eurocircuit te crossen, waardoor we een permanente vergunning kunnen krijgen. Zo lang dat niet rond is, komt er geen MXGP op het Eurocircuit.”

Roos heeft contact gehad met Dik van Wikselaar, de man achter Motorsportpark Gelderland Midden om een Grand Prix op de nieuwe locatie bij Arnhem te organiseren. Tot concrete afspraken heeft dat nog niet geleid. Mocht er ruimte op de kalender komen omdat er wedstrijden uitvallen, dan kan er mogelijk een MXGP op Motorsportpark Gelderland Midden worden georganiseerd. Roos: “Dat kunnen we doen zonder publiek als de condities van promotor Infront Media voor ons acceptabel zijn.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?