zaterdag 15 juni 2024

Geen MXGP in 2021 in Valkenswaard

Voor de derde keer sinds 1989 komt Valkenswaard niet voor op de voorlopige kalender van de cross-GP’s. Het is niet dat de organisatie niet wil organiseren, het tegendeel is zelfs het geval. Omdat helaas de vergunningen niet rond komen, wordt afgezien van een MXGP Valkenswaard in 2021. Door onduidelijkheid over het bestemmingsplan mag er momenteel niet op het Eurocircuit worden gecrosst. De gemeente Valkenswaard heeft laten weten dat er mogelijk over een tijdelijke vergunning kan worden gesproken, maar dat wil de organisatie niet. Maarten Roos van de organisatie: “Ik wil duidelijkheid en zekerheid hebben. Daaronder versta ik een bestemmingsplan dat het mogelijk maakt op het Eurocircuit te crossen, waardoor we een permanente vergunning kunnen krijgen. Zo lang dat niet rond is, komt er geen MXGP op het Eurocircuit.”

Roos heeft contact gehad met Dik van Wikselaar, de man achter Motorsportpark Gelderland Midden om een Grand Prix op de nieuwe locatie bij Arnhem te organiseren. Tot concrete afspraken heeft dat nog niet geleid. Mocht er ruimte op de kalender komen omdat er wedstrijden uitvallen, dan kan er mogelijk een MXGP op Motorsportpark Gelderland Midden worden georganiseerd. Roos: “Dat kunnen we doen zonder publiek als de condities van promotor Infront Media voor ons acceptabel zijn.”

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen