dinsdag 5 december 2023

FOTO73: Adieu, Jean-Paul Belmondo

Jean-Paul Belmondo is niet meer. Het icoon van het Franse witte doek is half september in zijn slaap overleden. Belmondo, door de zijn landgenoten liefkozend Bébel genoemd, was naast een levende legende ook een fan van mooie dingen. Daar hoorden mooie vrouwen, snelle wagens en prachtige motoren bij. Bébel gebruikte de motoren niet alleen privé, maar een aantal keer ook in zijn films. Onder de meest beroemde motoren waarop Jean-Paul Belmondo zich liet opmerken horen de Kawasaki Z1 900 en de Triumph TRW 500 die hij gebruikte in ‘l’Homme de Rio’ (1964). In tijden waarin helmen niet verplicht waren en sigaretten onafscheidelijk, liet hij zich graag op de motor fotograferen met de haren in de wind en een sigaret of sigaar in de mond.

Net zoals Tom Cruise jaren later, stond Belmondo erop om zoveel mogelijk stunts zelf te doen. De achtervolgingsscène in ‘Le Casse’ – met Omar Sharif – behoort tot het collectieve cinematografisch geheugen in Frankrijk. En eigenlijk ook hier een beetje. Rust zacht Bébel!

Jean-Paul Belmondo

FOTO73: Verkeersergernissen

Thierry Sarasyn
Thierry Sarasyn
Thierry Sarasyn is al jarenlang actief in de motorbranche als journalist in België. Hij is vooral bekend als oprichter van de online site motornieuws.be en hoofdredacteur van Motor Magazine België.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image