FOTO73: Adieu, Jean-Paul Belmondo

Jean-Paul Belmondo is niet meer. Het icoon van het Franse witte doek is half september in zijn slaap overleden. Belmondo, door de zijn landgenoten liefkozend Bébel genoemd, was naast een levende legende ook een fan van mooie dingen. Daar hoorden mooie vrouwen, snelle wagens en prachtige motoren bij. Bébel gebruikte de motoren niet alleen privé, maar een aantal keer ook in zijn films. Onder de meest beroemde motoren waarop Jean-Paul Belmondo zich liet opmerken horen de Kawasaki Z1 900 en de Triumph TRW 500 die hij gebruikte in ‘l’Homme de Rio’ (1964). In tijden waarin helmen niet verplicht waren en ...
Jean-Paul Belmondo is niet meer. Het icoon van het Franse witte doek is half september in zijn slaap overleden. Belmondo, door de zijn landgenoten liefkozend Bébel genoemd, was naast een levende legende ook een fan van mooie dingen. Daar hoorden mooie vrouwen, snelle wagens en prachtige motoren bij. Bébel gebruikte de motoren niet alleen privé, maar een aantal keer ook in zijn films. Onder de meest beroemde motoren waarop Jean-Paul Belmondo zich liet opmerken horen de Kawasaki Z1 900 en de Triumph TRW 500 die hij gebruikte in ‘l’Homme de Rio’ (1964). In tijden waarin helmen niet verplicht waren en sigaretten onafscheidelijk, liet hij zich graag op de motor fotograferen met de haren in de wind en een sigaret of sigaar in de mond. Net zoals Tom Cruise jaren later, stond Belmondo erop om zoveel mogelijk stunts zelf te doen. De achtervolgingsscène in ‘Le Casse’ – met Omar Sharif – behoort tot het collectieve cinematografisch geheugen in Frankrijk. En eigenlijk ook hier een beetje. Rust zacht Bébel! FOTO73: Verkeersergernissen

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Thierry Sarasyn is al jarenlang actief in de motorbranche als journalist in België. Hij is vooral bekend als oprichter van de online site motornieuws.be en hoofdredacteur van Motor Magazine België.

Misschien vind je dit ook interessant?