woensdag 28 februari 2024

Goed begin Deroue en Schouten!

Vandaag was op het circuit van Jerez de eerste van drie trainingsdagen voor de Moto2 en Moto3. Een deel van de dag reden de klassen gezamenlijk, maar ze kregen ook elk een keer een uur de baan exclusief. Scott Deroue wist op de Kalex-KTM van RW Racing in de middagsessie zijn tijd aanzienlijk te verbeteren. Dat stemde teambaas Jarno Janssen tevreden, maar hij plaatste er wel een kritische kanttekening bij: “Hij rijdt nu 1.49,5, maar ze weten niet waarom hij tot deze tijd is gekomen. Dat moet je wel weten om stappen te kunnen zetten.”

Bryan Schouten, onderweg op de Mahindra van CIP, bleef slechts 0,1 seconde bij Deroue achter. Schouten keek met gemengde gevoelens terug op de eerste dag: “Tot de pauze heb ik lekker gereden, maar na een crash vanmiddag ging het niet meer echt goed. We zitten nog een beetje te zoeken naar de juiste afstelling.”

In een veld van 33 rijders was Deroue 20e en Schouten 23e. Zuiderbuur Livio Loi noteerde de twaalfde tijd.

De snelste tijd in de Moto3 kwam op naam van Jack Miller (KTM). Hij was 0,3 seconde sneller dan Isaac Viñales (KTM) en op een fractie na een halve seconde rapper dan Danny Kent (Husqvarna). De ranglijst in de Moto2 wordt aangevoerd door Esteve Rabat, voor Thomas Lühti, Mika Kallio, Moto3-wereldkampioen Maverick Viñales en Supersport-wereldkampioen Sam Lowes.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen