Goed begin Deroue en Schouten!

Vandaag was op het circuit van Jerez de eerste van drie trainingsdagen voor de Moto2 en Moto3. Een deel van de dag reden de klassen gezamenlijk, maar ze kregen ook elk een keer een uur de baan exclusief. Scott Deroue wist op de Kalex-KTM van RW Racing in de middagsessie zijn tijd aanzienlijk te verbeteren. Dat stemde teambaas Jarno Janssen tevreden, maar hij plaatste er wel een kritische kanttekening bij: “Hij rijdt nu 1.49,5, maar ze weten niet waarom hij tot deze tijd is gekomen. Dat moet je wel weten om stappen te kunnen zetten.”

Bryan Schouten, onderweg op de Mahindra van CIP, bleef slechts 0,1 seconde bij Deroue achter. Schouten keek met gemengde gevoelens terug op de eerste dag: “Tot de pauze heb ik lekker gereden, maar na een crash vanmiddag ging het niet meer echt goed. We zitten nog een beetje te zoeken naar de juiste afstelling.”

In een veld van 33 rijders was Deroue 20e en Schouten 23e. Zuiderbuur Livio Loi noteerde de twaalfde tijd.

De snelste tijd in de Moto3 kwam op naam van Jack Miller (KTM). Hij was 0,3 seconde sneller dan Isaac Viñales (KTM) en op een fractie na een halve seconde rapper dan Danny Kent (Husqvarna). De ranglijst in de Moto2 wordt aangevoerd door Esteve Rabat, voor Thomas Lühti, Mika Kallio, Moto3-wereldkampioen Maverick Viñales en Supersport-wereldkampioen Sam Lowes.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.