Goed idee: BSB Minibikes

Zeven British Superbike-teams hebben samen besloten in het minibike-racen te stappen en in de Cool FAB minibike-klasse hun eigen teams te gaan runnen. Daarmee steunen ze de kleinste opstapklasse van het Britse motorracen, het Cool FAB Racing British Minibike-kampioenschap.

De teams van Anvil Hire TAG Yamaha, Buildbase BMW, ePayMe Yamaha, Tyco BMW, Team WD-40, Quattro Plant Kawasaki en Moto Rapido Ducati zullen dus behalve Superbikes en eventuele Supersport-motoren straks ook kleine machientjes gaan runnen, met als doel uiteraard de kleine mannetjes en vrouwtjes van de toekomst een kans te bieden.

Het idee achter deze aanpak is uiteraard een langetermijnvisie, en de rijders worden bij willekeur onderverdeeld bij de teams. De kleine motorfietsen worden straks in de officiële kleuren van de BSB-teams ingezet, zodat ze echt in het grotere team passen. Alle teams krijgen één rijder per klasse, wetende de AC40Rookie, AC40Pro, Junior LC40 and MiniGP50 klassen

GOED IDEE
Het idee is afgeleid van het GR Motosport WD-40-team, die al langer een minibike team runde in dezelfde kleuren als de BSB-ploeg. Ook qua persfotografie namen ze de kleine rijders veelvuldig mee, en daar zit nog een kans.

Want behalve dat de jonge rijders in de kleuren kunnen rijden van hun helden en de teams een kijkje in de keuken hebben bij jeugdig talent, hebben sponsoren vier extra motoren – of wel, motorfietsjes – beplakt met hun kleuren en logo’s. Dus iedereen is blij; rijders, teams, sponsoren en ook voor de toeschouwer ziet het er allemaal net wat professioneler uit.

Vooruit, met die kleine ventjes in dezelfde kleuren en logo’s als de grote mannen in het BSB, speelt de hoge koddigheidsfactor ook mee, natuurlijk.

Foto: Team WD-40

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.