dinsdag 27 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

GP-debuut Jorel Boerboom

“Het is altijd mijn droom geweest om de TT te rijden.” Dat zegt Jorel Boerboom, de 18-jarige Moto3-coureur uit ’s-Gravenzande. In eigen land zien we hem niet aan het werk, want hij start dit jaar in het Britse Moto3-kampioenschap, één van de klassen tijdens de races van het British Superbike. Na vier wedstrijden, waarin zeven races zijn verreden, bezet Boerboom de zesde plaats in de stand. Tweemaal scoorde hij niet, de keren dat hij wel aan de finish kwam leverden hem drie zesde plaatsen op en tweemaal werd hij vierde.

Boerboom doorliep de momenteel in Nederland gebruikelijke leerschool van minibikes, Molenaar NSF100 Cup, Yamaha R125 Cup en Moriwaki Cup. Internationale ervaring deed hij op in het IDM en het Spaans Open en dit jaar dus aan de overkant van de Noordzee. Boerboom wordt technisch bijgestaan door Jerry van de Bunt, iemand die zelf heeft geracet. “Van Jerry kan ik veel leren”, zegt Boerboom, die zich niet wil uitlaten over zijn kansen tijdens zijn GP-debuut: “Ik weet niet waar ik sta. Als het nat is, schat ik mijn kansen iets hoger in. Het gaat mij er vooral om veel te leren.”

Boerboom heeft als vaste startnummer 52, maar dat nummer wordt in de GP’s gebruikt door klassementsleider Danny Kent. Daarom heeft Boerboom voor de TT de cijfers omgedraaid en gaat hij met nummer 25 het asfalt op.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen