Grand Prix motorcross in Assen!?

Als Jeffrey Herlings in Assen aantreedt is de kans op een Nederlandse GP-zege in Assen aanzienlijk groter dan bij de TT.
Foto: Ray Archer/KTM

Op de vrijdag gepresenteerde voorlopige GP-kalender van de solocross staat niet Valkenswaard vermeld, maar op 30 augustus een Nederlandse GP op het TT Circuit Assen. Een GP motorcross op een circuit binnen of naast een wegracebaan is niet nieuw. Op Zolder is het gedaan, evenals op Donington Park, de Lausitzring, Jerez en Francorchamps (een EK). Geen van al deze banen was een lang leven beschoren. 

Op voorhand mag niet worden verwacht dat het in Assen anders zal gaan. Qua voorzieningen voor wat betreft rennerskwartier en perscentrum is het in Assen dik in orde. Een probleem is wel dat rennerskwartier en perscentrum (te) ver van het crosscircuit liggen.

Er zijn in een grijs verleden al wel eens pogingen ondernomen op de crossbaan binnen de zuidlus van het TT Circuit Assen motorcrosses te organiseren, maar een succes waren die wedstrijden nooit. De baan was niets bijzonders (maar dat is voor een GP geen probleem, want de baan kan volledig op de schop gaan), maar het grootste manco was de sfeerloosheid van het geheel. De baan ging geheel verloren in de ruimte binnen de zuidlus.

Overigens lijkt de kans dat Valkenswaard alsnog een GP zal organiseren uitermate klein, omdat rond de tijd dat er gewoonlijk op het Eurocircuit wordt gereden (eind maart-begin mei) een GP in het nabijgelegen Belgische Lommel op de kalender staat (26 april).

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.