Gresini Honda’s terug in wit

Het gezamenlijk besluit van het team en de belangrijkste sponsor San Carlo om terug te keren naar de witte kleur, werd hartstochtelijk ondersteund door de familie van Simoncelli.

Teammanager Fausto Gresini: “Om de witte kleur weer terug te zien op onze motoren was enorm emotioneel. Na het overlijden van Marco Simoncelli in 2011 kozen we uit respect voor de kleur zwart. Bovendien wilden we daarmee laten zien dat Marco nooit vervangen kan worden. Vele fans hebben mij gevraagd om de witte kleur terug te brengen, omdat dat erg aan hem doet denken. Nu hebben we dat gedaan… Dat is enorm heftig, maar ook mooi!”

Het Gresini MotoGP team zou het gehele seizoen van 2012 met de zwarte kleur rijden ter nagedachtenis aan de op 23 oktober 2011 om het leven gekomen Marco Simoncelli.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.