Marquez wordt teamgenoot Pedrosa

Beide Spanjaarden hebben een tweejarig contract getekend bij Honda Racing Coöperation. Een grote verassing was het echter niet meer, want direct nadat Casey Stoner had gemeld na dit seizoen te stoppen met de racerij, werd er al gespeculeerd dat Marquez zijn opvolger zou worden.

Pedrosa: “Ik ben heel blij met de contractverlening met Repsol Honda. Ik heb al een lange relatie met het Japanse merk en ik wilde dat graag zo houden.  Het gevecht voor het wereldkampioenschap is nog helemaal open en de volgende twee seizoenen kunnen heel interessant voor mij worden.  Ik wil HRC bedanken voor hun steun en vertrouwen. Ik weet zeker dat we nog mooie dingen gaan beleven.”

Marquez: “Een droom komt uit! Ik mag volgend jaar uitkomen in het Repsol Honda team in de MotoGP! Ik ben er trots op dat ik in de toekomst deel ga uitmaken van de grote Honda-familie. Maar mijn focus ligt nu bij de Moto2-klasse. Mijn team en ik werken hard om ons doel te bereiken en dat is het winnen van de wereldtitel in 2012.”

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?