13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Marquez wordt teamgenoot Pedrosa

Beide Spanjaarden hebben een tweejarig contract getekend bij Honda Racing Coöperation. Een grote verassing was het echter niet meer, want direct nadat Casey Stoner had gemeld na dit seizoen te stoppen met de racerij, werd er al gespeculeerd dat Marquez zijn opvolger zou worden.

Pedrosa: “Ik ben heel blij met de contractverlening met Repsol Honda. Ik heb al een lange relatie met het Japanse merk en ik wilde dat graag zo houden.  Het gevecht voor het wereldkampioenschap is nog helemaal open en de volgende twee seizoenen kunnen heel interessant voor mij worden.  Ik wil HRC bedanken voor hun steun en vertrouwen. Ik weet zeker dat we nog mooie dingen gaan beleven.”

Marquez: “Een droom komt uit! Ik mag volgend jaar uitkomen in het Repsol Honda team in de MotoGP! Ik ben er trots op dat ik in de toekomst deel ga uitmaken van de grote Honda-familie. Maar mijn focus ligt nu bij de Moto2-klasse. Mijn team en ik werken hard om ons doel te bereiken en dat is het winnen van de wereldtitel in 2012.”

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen