13 C
Nederland
dinsdag 28 juni 2022

Drukte op buitenlandse wegen

Ga je dit weekend op vakantie en ben je van plan naar Duitsland of Frankrijk te vluchten? Houd dan rekening met veel drukte op de weg. De A5 in Duitsland is afgesloten en in Frankrijk is er extra wegverkeer door de nationale feestdag (quatorze juillet, zaterdag 14 juli).

Hoewel in Nederland dit weekend de schoolvakantie voor het voortgezet onderwijs in regio Noord begint en in het zuiden de bouwvak begint, zullen we hier weinig last hebben van extra verkeersdrukte. Veel mensen zijn al weg en de spitsdrukte is grotendeels ingezakt, meldt de ANWB.

Echter, in het buitenland kun je wel veel files verwachten.

Frankrijk
Files op de route door de Rhônevallei A7 Lyon-Orange, de A9 richting Spanje en de A40 Mâcon richting Genève (mede door werkzaamheden) en étappes van de Tour de France.

Duitsland
De A5 Karlsruhe – Basel, is tussen Baden-Baden en Buhl in beide richtingen dicht van vrijdag 13 juli 22.00 uur tot zondag 14 juli 02.00 uur. De A8 Stuttgart richting München, wordt bij Ulm afgesloten van zaterdag 14 juli 20.00 uur tot zondag 15 juli 05.00 uur. Verder is er grote kans op lange files op de wegen rond Hamburg (A1/A7), Neurenberg (A3) en München (A99).

Zwitserland
Flinke files voor de Sint Gotthardtunnel.

Oostenrijk
Verkeersdrukte op de A10 Salzburg-Villach, de A11 richting Slovenië voor de Karawankentunnel en op de A12/A13 Kufstein-Innsbruck-Brenner.

Italië
Veel vertraging op routes naar de kust, ondermeer op de A1/A14 Modena-Bologna-Rimini.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen