Grote stap voor Moriwaki Cup!

Dat je veel kunt leren in de Honda Moriwaki 250 Junior Cup mag inmiddels duidelijk zijn. Denk aan Livio Loi (Moto3) en Bo Bendsneyder (ONK/IDM Moto3). Maar hoe goed je ook bent, de volgende stap blijft altijd lastig. Tenzij je dit jaar kampioen wordt, want dan win je namelijk een ticket voor het Red Bull Rookies-selectie-evenement. Daarnaast wordt nog een ander talent aangewezen voor de selectiedagen. Op deze manier hoopt de organisatie van de Moriwaki Cup op een betere doorstroming.

Een opzet die nu al een succes is, want alleen een uitnodiging voor het selectie-evenement geeft aan dat je meer dan zo maar een talent bent. Tijdens het SBK-weekeinde op Istanbul Park reed ook de Honda Moriwaki 250 Junior Cup in het bijprogramma. Zoals altijd werd pas in de allerlaatste ronde de winnaar bekend: Philipp Freitag uit Duitsland. De Portugees Pedro Nuno eindigde als tweede, voor onze landgenoot Jorel Boerboom. Vasco van der Valk startte vanaf pole, nadat tijdsnelste Angelo Licciardi in de opwarmronde technische problemen kreeg. Van der Valk miste net het podium en werd dus vierde.

De laatste twee races worden verreden op 11, 12 en 13 oktober tijdens de Race of the Champions op het TT Circuit Assen. Pas daarna is duidelijk wie zich kampioen mag noemen. Een heel belangrijke titel ditmaal!

Foto: 2Snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.