zondag 1 oktober 2023

Guy Martin overweegt pensioen

In dit interview met The Times geeft Guy Martin aan z’n race-pensioen te overwegen. Aan het eind van 2015 wil -ie z’n helm aan de wilgen hangen om zich volledig te focussen op z’n baan als vrachtwagenmonteur.

‘Ik heb rust nodig om even te resetten. Mijn beroep is vrachtwagenmonteur en dat vraagt alle aandacht van me. Ik krijg £12 per uur en dubbele arbeidsuren op zaterdagochtend. Dat verdient gewoon goed’, zo licht Guy toe.

Hij gaat ook in op de last die z’n TV-optredens hebben opgeleverd. ‘Het TV-gedoe geeft weerslag op m’n racerij. Niet qua resultaten, want de TT van 2014 was een van m’n beste, maar ik kreeg geen vijf minuten rust. Vroeger ging ik racen voor de lol. Nu is het hard werken. Ik heb ook de Scarborough Gold Cup niet gereden want op grote reclameborden stond dat je extra kon betalen om Guy te ontmoeten. Daar kan ik niets mee. Ik ben niet ondankbaar, maar dit is mijn hobby. Ik heb de Gold Cup geen moment gemist. Ik weet dat als ik de TT dit jaar oversla, dat ik nooit meer terugkom. Maar ik heb er alles voor gegeven. Er is ook niets dat ik hoef af te maken. Als mensen zeggen ‘Guy Martin heeft nooit een TT gewonnen’, zal me dat geen reet uitmaken.’

Diverse Britse media melden dat deze overweging van Guy wellicht niet meer dan een opwelling is omdat hij van dag tot dag leeft. De cultheld heeft een emotioneel karakter dat soms tot meningen of opvattingen leidt die hij de dag erna weer tegenspreekt. Volgens velen zal hij de kick van het racen nooit echt kunnen missen en dus komt hij hopelijk binnenkort terug op z’n uitspraken. 

Foto-album hieronder: Guy Martin tijdens z’n optredens in het BSB, archiefbeeld van 2SNAP.

 

[justified_image_grid ids=21663,21664,21665,21666,21667,21668,21669,21670,21671,21672,21673,21674]

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image