zondag 10 december 2023

Herlings al in Zweden terug in MXGP

In een persbericht laat het KTM Factory racing team weten dat Jeffrey Herlings dit weekend al weer op de motor stapt in het MXGP. Dat zal gebeuren in de Zweedse ronde van de competitie in Uddevalla.

Herlings heeft al bijna het gehele seizoen te kampen met blessures. In een training afgelopen winter brak hij zijn rechtervoet. Toen dat genezen leek reed hij mee in Letland waar hij pole wist te pakken. In de sighting lap voor de wedstrijd kwam hij echter ten val en brak hij zijn rechterenkel. Het zat hem absoluut niet mee.

MXoN

Dat Herlings dit jaar nog zou op gaan stappen werd deze week al duidelijk. Tijdens de teampresentatie voor de Nederlandse equipe die uit zal komen in de MX of Nations stond nummer 84 natuurlijk klaar. De MXoN wordt 29 september verreden op het TT Circuit in Assen. Toch is er nu opmerkelijk nieuws uit kamp Herlings. Dit weekend stapt hij al weer op in de zestiende ronde van de MXGP. In een bericht laat hij weten: ‘Hier gaan we weer! Ik rijd weer sinds een paar weken nu en voel me klaar om Uddevalla uit te proberen. Zoals ik heb gezegd staat 2019 voor mij eigenlijk helemaal in het teken van de Motocross of Nations op Assen volgende maand. En door de wedstrijden in Zweden te proberen maken we een volgende stap richting dat doel. Er is geen doel voor dit weekend anders dan de race uitrijden en wat goed gevoel te vinden met de motor.’

Of Herlings ook de MXGP ronden van Turkije op 8 september en/of China op 15 september zal rijden is nog niet duidelijk en zal waarschijnlijk sterk afhangen van het gevoel dat hij opdoet in Zweden dit weekend.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen