woensdag 28 februari 2024

Herlings: ‘Kruis door wereldtitel’

Het is voor Jeffrey Herlings duidelijk, een wereldtitel in 2019 zit er nu al niet meer in. ‘The Bullet’ brak in de winter zijn rechtervoet bij een training. Er wordt hem verweten dat hij te hard heeft getraind waardoor de kans op een blessure te groot was. Dat geeft Herlings tegenover de NOS inderdaad toe maar, zoals hij in een interview met MOTO73 al eerder aangaf, heeft langzaam trainen nu eenmaal niet veel nut. “Natuurlijk heb je meer risico als je tien uur per week rijdt in plaats van vijf uur, maar het hoeft niet altijd aan jezelf te liggen. (…) Maar je hebt gelijk, hoe meer je rijdt, hoe meer je het uitdaagt. Als je op de bank ligt, is het risico een stukske kleiner.”

De breuk in zijn rechtervoet was naar eigen zeggen zo ernstig dat: “Het maar de vraag was of het wel helemaal goed ging komen.” In het interview met de NOS lijkt hij vastberaden zich nu eerst te focussen op het herstel wat in totaal zo’n drie maanden zal innemen. 

Valkenswaard niet, AMA misschien
Dat betekent dus dat Herlings de MXGP-ronde in Valkenswaard zal missen en zich pas in ronde vijf voor het eerst in seizoen 2019 van de koningsklasse motocross zal laten zien. Dat is de ronde van Lombardije in Italië die op 11 en 12 mei wordt verreden. Om in de resterende wedstrijden nog voldoende motivatie te vinden om voor het klassement te gaan is lastig, geeft Herlings toe. In het interview met MOTO73 zei hij: “Iedereen die in de GP’s start, wil winnen, alleen lukt dat bijna niemand. Met talent kom je ver, maar niet zo ver als ik nu heb gedaan. Dan moet je letterlijk 24 uur per dag bezig zijn met je sport en alles ervoor aan de kant zetten. Tenminste, als je echt wilt winnen. En dat winnen is het enige wat telt voor mij.”

Toch ziet de Noord-Brabander ook kansen. Dat hij in de MXGP waarschijnlijk kansloos is wil niet zeggen dat er geen titel in het verschiet kan liggen in 2019. Zijn pijlen richt hij dan ook op het Amerikaanse AMA-kampioenschap. Dat hangt echter wle op zijn herstel. Kan hij zich niet tijdig genoeg fit voelen en beginnen met trainen en voorbereiden dan heeft dat gene toegevoegde waarde. Herlings wil bij deelname per se voor de titel kunnen gaan. Overigens is het überhaupt de vraag of hij zal mogen deelnemen van de grote bazen bij KTM.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen