Herlings redt het net niet

In een spannende finale heeft Jeffrey Herlings er net niet voor kunnen zorgen dat hij zijn derde wereldtitel op rij won. Het was al een wonder dat de KTM-rijder in het Mexicaanse Leon aan de start stond en in de eerste manche was ook duidelijk te zien dat Herlings zeker nog niet op gewenst niveau aanbeland was. De Brabander werd slechts veertiende en zag zijn enige concurrent voor de titel juist winnen. Jordi Tixier was veel sneller dan de rest en zette zelfs de niet fitte (gebroken bovenbeen opgelopen in juli) Herlings op een ronde achterstand. Het verschil tussen de twee KTM-rijders was hierdoor nog vijf punten, in het voordeel van de Nederlander. Echter, de eerste manche liet al zien dat het krachtsverschil tussen dit duo enorm was. Weinig hoop was er dan ook op een eventuele titel voor Herlings.

Toch was daar een kans voor de Nederlander, aangezien Jordi Tixier problemen kende in de tweede manche. De Fransman werd van achteren aangetikt door Aleksandr Tonkov en viel daardoor. Hij kwam daardoor zelfs achter Herlings te rijden en moest een inhaalslag inzetten om zijn eerste wereldtitel veilig te stellen. Het duurde vrij lang voordat hij voorbij kon komen aan Glenn Coldenhoff, maar uiteindelijk pakte Tixier hem wel en kon zelfs opschuiven naar plek drie. Dat bezorgde hem voldoende punten om Herlings voorbij te gaan in het klassement. De Nederlander sloot zijn 2014-seizoen af met een tiende plek en moest in de laatste ronden de handdoek in de ring gooien. De pijp was volledig leeg voor Herlings, waarmee hij had laten zien dat hij alles op alles had gezet om alsnog die derde titel in de wacht te slepen. Helaas mocht het niet zo zijn.   

Foto’s: KTM Images

 

[justified_image_grid ids=20799,20800,20801,20802,20803,20804,20805,20806]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?