maandag 29 mei 2023

Herlings superieur in Italië

Jeffrey Herlings was zondag oppermachtig op het circuit van Fermo. De jonge Brabander won beide manches in de MX2 en schreef met de maximale score van 50 punten de Grand Prix van Italië op zijn naam.

Herlings liep door zijn overwinning uit op zijn naaste concurrenten in de WK-stand. Met name Tommy Searle leverde veel in, want de Brit viel uit in de eerste manche. De Belg Jeremy van Horebeek, derde in Fermo, is nu de eerste achtervolger van Herlings maar wel al op 30 punten. De Amerikaan Michael Leib eindigde met tweede derde plaatsen in de heats als tweede in daguitslag.

De Fransman Christophe Pourcel won de grote prijs in de MX1. De crosser van Kawasaki was in Fermo net iets beter dan Antonio Cairoli (KTM). De Italiaanse wereldkampioen behield wel de leiding in de WK-stand. De Nederlander Herjan Brakke scoorde vier punten met zijn 17e plek in de tweede heat.

Over twee weken staat in het Mexicaanse Guadalajara de vierde WK-wedstrijd op de kalender, gevolgd door die van Brazilië.

Bron: ANP en motocrossmx1.com
Foto: R. Archer / KTM

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image