Iannone onder het mes

Opmerkelijk nieuws: Andrea Iannone moest de laatste testdag op Sepang missen. Waarom? Nou, de Italiaan heeft plastische chirurgie laten uitvoeren aan zijn kaaklijn. Nu is dat al tijdens de winterstop gedaan maar de wond die in zijn mond zit is gaan ontsteken waardoor hij nu heeft te kampen met een gebrek aan energie. Na twee dagen rijden in Maleisië was de fut op.

Op de eerdere dagen wist hij toch al slechts 75 rondjes te maken. Dat is weinig vergeleken met de 161 die teammaatje Aleix Espargaro wist te voltooien. In zijn plaats heeft testrijder Bradley Smith nog wat ronden kunnen maken. 

Onbekend is nog hoe het Aprilia fabrieksteam gereageerd heeft op de afwezigheid van Iannone, maar dat laat zich natuurlijk raden. Op de vraag waarom een MotoGP-rijder in hemelsnaam zo’n operatie nodig heeft is het antwoord overigens eenvoudig te beantwoorden: Nummer 29 steekt het niet onder stoelen of banken dat hij ook als model bij kan klussen. Zo staat zijn Instagram-pagina bijvoorbeeld vol met foto’s zonder leren overall. Benieuwd zijn we of hij straks zijn brood moet gaan winnen met dat soort foto’s of dat hij nog welkom blijft in de pitbox van Aprilia.

Foto: 2Snap

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.