IDM naar Assen

Er zullen in de Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM) ook een aantal Nederlandse coureur deelnemen, zoals  Supersport 600-rijder Pepijn Bijsterbosch uit Wapenveld en Rob Hartog uit Abbekerk, die uitkomt in de Super Cup 600.

Hartog: “Ik heb na het seizoen van 2011 de overstap van de Talent Cup 600 naar de Super Cup 600 gemaakt. Dat bleek een goede keuze, want ik sta eerste in het klassement.  Ik hoop door deel te nemen aan het IDM in Assen veel te leren en met die ervaring wellicht de overstap naar het ONK te maken in 2013. Ik heb er veel zin in!”
 
Van 20 tot en met 22 juli zal de vijfde race uit het IDM-kampioenschap in Assen worden verreden. Het Duitse kampioenschap heeft een veelzijdigheid aan deelnemende merken, een internationaal karakter en door het imposante veld komt het de kwaliteit van de coureurs ten goede. Vorig seizoen telde het deelnemersveld meer dan 250 coureurs uit 21 verschillende landen, waaronder oud-wereldkampioenen Karl Muggeridge, Jörg Teuchert en het zijspanduo Pekka Päivärinta/Adolf Hänni meestreden.

Tijdens dit raceweekend kun je genieten van het IDM Superbike, de IDM Supersport-klasse, de IDM 125 en de IDM Seitenwagen. Ook zullen de twee juniorenklassen ADAC Junior Cup en Yamaha R6-Dunlop-Cup op de baan verschijnen. Het paddock is open voor bezoekers en op zondag is er de mogelijkheid om door de pitstraat te lopen.
 

Foto: www.idm.de.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.