dinsdag 23 juli 2024

IDM naar Assen

Er zullen in de Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM) ook een aantal Nederlandse coureur deelnemen, zoals  Supersport 600-rijder Pepijn Bijsterbosch uit Wapenveld en Rob Hartog uit Abbekerk, die uitkomt in de Super Cup 600.

Hartog: “Ik heb na het seizoen van 2011 de overstap van de Talent Cup 600 naar de Super Cup 600 gemaakt. Dat bleek een goede keuze, want ik sta eerste in het klassement.  Ik hoop door deel te nemen aan het IDM in Assen veel te leren en met die ervaring wellicht de overstap naar het ONK te maken in 2013. Ik heb er veel zin in!”
 
Van 20 tot en met 22 juli zal de vijfde race uit het IDM-kampioenschap in Assen worden verreden. Het Duitse kampioenschap heeft een veelzijdigheid aan deelnemende merken, een internationaal karakter en door het imposante veld komt het de kwaliteit van de coureurs ten goede. Vorig seizoen telde het deelnemersveld meer dan 250 coureurs uit 21 verschillende landen, waaronder oud-wereldkampioenen Karl Muggeridge, Jörg Teuchert en het zijspanduo Pekka Päivärinta/Adolf Hänni meestreden.

Tijdens dit raceweekend kun je genieten van het IDM Superbike, de IDM Supersport-klasse, de IDM 125 en de IDM Seitenwagen. Ook zullen de twee juniorenklassen ADAC Junior Cup en Yamaha R6-Dunlop-Cup op de baan verschijnen. Het paddock is open voor bezoekers en op zondag is er de mogelijkheid om door de pitstraat te lopen.
 

Foto: www.idm.de.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen