Bond! Honda Bond!

De Honda CRF250R kwam als beste uit de bus om stunts mee te doen in de nieuwe James Bond-film. De motoren werden qua uiterlijk aangepast, zodat ze precies in de openingsscène van de 007-film pasten, die in het Turkse Istanbul en Adana eerder dit jaar werd opgenomen.

Er werden maar liefst twintig CRF250R-machines voor de film gebruikt, die alle aan de buitenkant werden aangepast aan de filmeisen. Het gaat om twee verschillende motoren, een Turkse politiemotor en een Turkse handelaarsfiets. Beide machines zijn voorzien van uitgebreide wijzigingen met dank aan Chris Corbould’s bekroonde Special Effects team.

Twee CRF450R-motoren werden gebruikt om de cameraploeg te verplaatsen, zodat ze de achtervolgingen tussen de twee machines door de Turkse straten goed konden bijhouden.

Stuntcoördinator voor Skyfall, Gary Powel: "We hadden een zeer veelzijdige off-road motor nodig, die gemakkelijk kon worden aangepast, zonder dat er afbreuk werd gedaan aan de prestaties of veiligheid. Aan die eisen voldeed de CRF van Honda het beste!”

De motoren en alle andere voertuigen die in de James Bond-films reden of rijden kun je van dichtbij bekijken in het beroemde National Motor Museum in Beaulieu in Zuidwest Engeland. Tot 31 december 2012 wordt daar de ‘Bond in Motion-tentoonstelling’ gepresenteerd ter ere van 50 jaar James Bond.

Je kunt vanaf 26 oktober de Honda CRF250R in de bioscopen in actie zien in de nieuwe 007-film Skyfall.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?