Iedereen gratis naar openingsraces op Assen

De tribunes en de paddock van het TT Circuit zijn 12 april vrij toegankelijk tijdens de eerste races om het Open Nederlands Kampioenschap. Bezoekers krijgen mooie klassen voorgeschoteld. De meest in het oog springende klassen zijn de Dutch Superbike en Dutch Supersport. Deze twee zware klassen komen op zaterdagmiddag tweemaal in de baan. Ook de derde ONK-klasse, de Dutch Sidecars, rijden een wedstrijd. De trainingen beginnen om 9.00 uur en de eerste race staat om 14.00 uur gepland. Zeven klassen komen aan de start.  De Dutch Superbike krijgt sowieso een nieuwe kampioen, want titelverdediger Danny de Boer rijdt dit jaar niet in het ONK. Wie weet kan drievoudig kampioen Arie Vos (foto) de vacante titel overnemen. Geduchte tegenstand zal hij ondervinden van Nelson Rolfes, Nigel Walraven en ook nieuweling Kervin Bos.Onder de deelnemers in de Dutch Superbike bevindt zich ook oud-schaatser Rintje Ritsma. In de Dutch Supersport zijn Davy Thoonen op zijn Ten Kate/Honda, Christiaan Nobel, Wayne Tessels en Kevin van Leuven kanshebbers voor de winst. In de zijspanklasse neemt Kees Endeveld – jarenlang bakkenist bij onder meer Bennie Streuer – voor het eerst zelf het stuur in handen. Hij maakt samen met bakkenist Jeroen Remmé zijn debuut als zijspancoureur. Voor de winst is kampioen Kees Kentrop favoriet. Hij moet wel afrekenen met sterke tegenstanders als vice-kampioen Jarno Keppel en de Britse oud-kampioen Colin Nicholson. Het raceprogramma wordt gecompleteerd met de Ducati 3D Cup en de Classics.

Foto: Ad van de Graaf

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.