In beeld: Super Sic 58

Foto’s: 2Snap

Vier jaar geleden vandaag verongelukte Marco Simoncelli, Super Sic, op het circuit van Sepang in Maleisië. Even verstomde het geluid van de alsmaar harder rijdende MotoGP-machines. Simoncelli kwam in de tweede ronde ten val en gleed in het directe pad van Colin Edwards en Valentino Rossi die net iets achter hem reden. Zowel Edwards als Rossi kon een crash niet meer voorkomen. Door de klap verloor Simoncelli zijn helm. Direct na de crash is de Italiaan nog naar het ziekenhuis gebracht waar hij nog geen uur na de crash dood werd verklaard.

Tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen op het circuit van Valencia werd er een herdenkingsronde gereden voor hem. Rijders uit de Moto3, Moto2 en MotoGP reden hier allen in mee evenals racelegende Kevin Schwantz die op Simoncelli’s motor reed.

Vandaag staan we even stil bij zijn dood door wat foto’s van Simoncelli in actie terug te halen uit de archieven.

[justified_image_grid ids=22703,22704,22705,22706,22707,22708,22709,22710,22711,22712]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.