13 C
Nederland
dinsdag 9 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Indian Motorcycle komt met 2020 European Flat Track Series

De tijd dat Flat Track echt iets Amerikaans was, ligt ver achter ons. Natuurlijk, het is in de United States of America nog steeds veel groter maar Europa komt er aan. Wat dat betreft doet het ons ergens wel denken aan de omgekeerde weg die de motocross ooit bewandelde. Eerst groot in Europa en daarna dankzij Europese hoofdrolspelers heel groot in Amerika.

Het Amerikaanse Indian Motorcycle investeert namelijk verder in de groei van de Europese Flat Track via de Dirt Track Riders Association (DTRA). Deze DTRA wordt gerund door rijders en racers ter promotie van het flat track racen in Europa. Het aantal wedstrijden groeit elk jaar en wordt steeds populairder onder rijders uit alle disciplines van de motorsport en van alle niveaus.

De volgende stap in dit succes is de 2020 Indian Motorcycle European Flat Track Series. Er wordt daarbij gereden in drie verschillende klassen: de Hooligan-klasse (gebaseerd op wegmotoren), de open Pro-klasse (gedomineerd door de lichtgewicht DTX-machines) en de pre-1975 Vintage-klasse.

2020-kalender

Ronde 1 – Lelystad
2 en 3 mei – Hells Race
Open voor alle klassen

Ronde 2 – Greenfield TT, Engeland
6 en 7 juni
Open voor de Pro- en Vintage-klassen (de Greenfield TT kent spectaculaire sprongen en is dus ongeschikt voor de Hooligan-machines want die zijn op wegmotoren gebaseerd).

Ronde 3 – San Sebastian, Spanje
13 juni – El Rollo tijdens Wheels and Waves
Open voor alle klassen

Ronde 4 – Parchim, Duitsland
18 tot 20 september
Open voor alle klassen

Surf voor alle informatie –bijvoorbeeld de inschrijfkosten – naar www.dirttrackriders.co.uk.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen