‘Inmiddels zie ik Ronald haast als een tweede vader’

Het waren de Britten die zich lieten gelden tijdens de openingsronde van het WK Superbike. Naast Leon Haslam en Chaz Davies was ook Jonathan Rea continu in de voorste gelederen te vinden. De van Honda naar Kawasaki overgestapte coureur moet dan ook enorm opgelucht zijn geweest met zijn eerste zege voor het Kawasaki Racing Team. Hij laat direct zien dat hij op de ZX-10R een titelkandidaat is. Redacteur Marien Cahuzak sprak met Jonathan Rea en vroeg hem onder meer over de overstap , waardoor hij zijn geliefde Ten Kate Honda-team moest verlaten. ‘Persoonlijk gezien was het een zware keuze, sportief en professioneel gezien niet. Jaren heb ik alles gegeven met de CBR, ik zat echt aan de limiet van de motor. Afgelopen seizoen eindigde ik als derde, in met afstand mijn beste seizoen ooit. Blijven hopen en je vingers kruisen voor meer succes was geen optie en dus besloot ik deze zomer, in overleg met een paar mensen die heel dicht bij mij staan, te gaan voor iets nieuws, voor nieuwe motivatie en nieuwe mensen.’ Dat het persoonlijk een zware keuze was, is begrijpelijk. Het was iedereen duidelijk dat Rea een speciale band had met de mensen van het Ten Kate-team. ‘Toen ik net binnen kwam, was het als broekie soms lastig, want Ronald en zijn team waren gewend aan ervaren coureurs. Al snel werd de band echter steeds hechter. Inmiddels zie ik Ronald haast als een tweede vader. Hopelijk blijft deze speciale band bestaan nu ik van kleur ben gewisseld.’

In de huidige editie van MOTO73, die nu in de winkel ligt, gaat Rea ook nog dieper in op onderwerpen als Kawasaki, MotoGP, zijn zoontje Jake én Michael van der Mark. Het blad is ook online te bestellen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?