Interview: Leon Camier

Je kunt van Leon Camier zeggen wat je wilt, maar een gevarieerde loopbaan houdt hij er zeker op na. Van Brits Superbikekampioen in 2009 tot vast World Superbike-coureur, gevolgd door een carrière als de invaller pur sang in de motorsport. Eerder dit jaar al bij zowel BMW Italia als bij MV Agusta Reparto Corse in het World Superbike en nu op de Honda RCV1000R bij Drive M7 Aspar in de MotoGP. De lange Brit praat ons even bij.

Wat was het eerste dat je dacht bij de Honda RCV1000R?
“Vooral dat ik daar nooit op ging passen!”

Waar zit volgens jou het grootste verschil tussen een MotoGP prototype en een Superbike?
“De elektronica. Dat is echt een wereld van verschil! Al is het gewicht ook wel belangrijk, want je rijdt een MotoGP-motor helemaal anders dan een Superbike. Omdat je veel meer op de elektronica kunt vertrouwen is het minder fysiek.”

Je paste je razendsnel aan binnen het team, wat is je geheim?
“Met name dankzij het team. Er was geen druk en alles werd me heel duidelijk uitgelegd en verteld. Ook het feit dat ik met oud-collega Frankie Carchedi samenwerk hielp me enorm.”

Nu je je zo thuis lijkt te voelen in de MotoGP, wil je nog wel weg?
“Per se MotoGP rijden hoeft niet van mij. Natuurlijk is MotoGP het einddoel. Maar waar ik volgend jaar ook rijd, ik wil wel op het best mogelijk materiaal zitten. Dat is en blijft de afweging.”

Dit weekend kom je de in de MotoGP uit op je thuiscircuit Silverstone, wat zijn je verwachtingen?
“Ik ben echt dol op Silverstone, heb er goede herinneringen aan, maar makkelijk zal het zeker niet worden. Het belangrijkste is om door te blijven gaan zoals we nu doen en niet te veel verwachten, dan komen de resultaten vanzelf!”

Bron: Drive M7 Aspar Team

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.