IODARacing met Aprilia naar World Superbike?

Het zou goed kunnen dat we Alex De Angelis dit jaar alsnog niet aan de start zien in de MotoGP, en niet omdat hij nog niet fit is, maar omdat hij naar het WK Superbike zou kunnen verkassen.

Volgens de geruchten is Dorna verre van blij dat Aprilia zich volledig teruggetrokken heeft uit het WK Superbike. Het Noalese merk wil al haar aandacht vestigen op de MotoGP en het fabrieksteam wat daar bergen aan het verzetten is om de Aprilia RS-GP competitief te krijgen. 

Om alsnog een team met Aprilia te zien racen in de Superbike-klasse, probeert Dorna nu schijnbaar IODARacing over te halen de prototypes los te laten en met productie gebaseerde motoren te gaan racen. Teambaas van het – financieel niet heel welvarende team – Giampiero Sacchi schijnt er wel oren naar te hebben, maar wil eigenlijk wel in de MotoGP blijven rijden. Ook belangen van sponsors hangen van zijn keuze af. 

IODA racet nog steeds met een doorontwikkelde CRT-machine, die op de Aprilia RSV4 gebaseerd is. Alleen is die motor niet bepaald competitief is, maar het team hoopt medio 2016 een RS-GP van Aprilia te ontvangen. Alleen hoe zeker dat is…

Wat zekerder is, zijn een tweetal raceklare RSV4 Superbikes. Een vrij ongeloofwaardige claim op de motoren door het JR Racing team vond geen doorgang en Dorna zou nu wel willen mediaten om de twee bij elkaar te brengen. Op die manier kan IODA via haar partner Aprilia aan competitieve motoren komen en heeft Dorna alsnog Aprilia als merknaam op het aanplakbiljet. 

Tweede rijder zou in dit scenario huidig Superstock 1000-kampioen Lorenzo Savadori worden, die ook graag door zou stoten naar de topklasse, maar nu dus niet van zijn huidig werkgever Aprilia op aan kan.

MOTO2
Ondertussen heeft IODARacing ook nog Efren Vazquez getekend in de Moto2, maar die kan in principe prima blijven waar hij zit. Tot vorig seizoen reed Forward Racing nog in de MotoGP en Moto2, maar zij gingen IODA voor, verlieten de MotoGP en werken nu samen met MV Agusta in het WK Superbike. Forward Racing’s Moto2-team gaat in 2016 gewoon verder. Lorenzo Baldassari en Luca Marini zijn hun rijders.

Vraag is nu of IODARacing het Forward Racing-team volgt naar de Superbike? In een interview met GPOne laat Giampiero Sacchi weten vooralsnog gewoon een contract te hebben in de MotoGP, maar dat hij – mocht het zover komen – uiterlijk maandag de knoop doorhakt.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?