Isle of Man TT 2016 – Promo en tijdschema

Dit weekend barst het grootste Road Race-spektakel ter wereld weer los op dat kleine eilandje in de Ierse Zee; de Isle of Man TT! Twee weken lang de machtigste motoren en meest onwerkelijke snelheden op anders openbare wegen.

Als we op de vorm van sommige rijders tijdens de North West 200 kunnen bouwen, dan  belooft dit jaars TT een van de spannendste ooit te worden. Een diverse groep coureurs kon zich voorin mengen en op het Eiland zal het niet anders zijn. McGuinness zou zo mogelijk op gelijke hoogte met Joey Dunlop kunnen komen, Michael Dunlop kan zich herstellen van een tegenvallende 2015 TT en ook Ian Hutchinson doet weer helemaal mee.

Tel bij die grote namen op dat veteraan Ian Lougher de Superbike- en Senior TT Races aanvangt op een Suter MMX500, tweetakt racer en dat cult-coureur Bruce Anstey diezelfde races rijdt op een Honda RC213V-S MotoGP-replica, en je weet zeker dat dit jaars TT heel bijzonder wordt.

Aanstaande zaterdag vangt de kwalificatie week aan, maar het echte werk begint op zaterdag 4 juni met de Superbike TT. Hieronder het gehele schema met (let op!) Nederlandse tijden. Kijk je de race daadwerkelijk op het Isle of Man zelf, dan moet je er een uurtje vanaf trekken.

LIVE VOLGEN?
In tegenstelling tot de North West 200, wordt de Isle of Man TT niet live gestreamd online, maar ben je voor een live verslag toegewezen op Manx Radio TT, die het hele evenement live en vakkundig verzorgen.

Om je nog even op te warmen voor de actie die op het punt staat te beginnen, hieronder de promo voor de 2016 Isle of Man TT.

Foto’s en video: Isle of Man TT

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.