Iwema: alles hangt nu af van geld

Er is nog steeds een motor vrij voor Jasper Iwema, zo laat de coureur weten aan RTV Drenthe. Een team wil hem graag hebben, en houdt zijn plek nadrukkelijk bezet. Jasper hoeft dus niet te vrezen dat er vandaag of morgen plots een andere coureur tekent: ‘Het is Iwema of niemand’, zo laat Jasper weten.

Mocht het Moto3-avontuur niet slagen, dan zijn er nog opties in het Open Spaans Kampioenschap. Maar ook daarvoor is het budget nog niet rond. Natuurlijk heeft Iwema niet meer heel veel tijd voor duidelijkheid, want over dertien dagen beginnen de Grand Prix-testen. Voor die tijd moet het budget dus rond zijn, en moet er zich een geldschieter gemeld hebben.

Mocht het dan uiteindelijk toch het Spaanse kampioenschap worden, dan zal Iwema daar niet ontevreden over zijn: ‘Dat kampioenschap is te vergelijken met het Europees Kampioenschap. Om ooit weer een comeback te maken in de Grand Prix, zou je daar toch wel in de top vijf moeten rijden. Het zou interessant zijn als je via het Spaans Kampioenschap nog een wildcard voor de TT zou kunnen krijgen. Het is in ieder geval wel een stuk goedkoper. Je hebt een stuk minder wedstrijden en je hoeft niet overzee, dat scheelt enorm”, zo liet Iwema aan RTV Drenthe weten.

Foto: 2SNAP

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL