Iwema: ‘Race snel vergeten’

Motorcoureur Jasper Iwema trok vlot de conclusie na zijn mislukte openingsrace in het wereldkampioenschap wegrace. ”Deze race snel vergeten”, aldus de enige Nederlander met een vaste startplek. De Drent schakelde zichzelf zondagavond in de Grand Prix van Qatar al bij de start uit in de race van de Moto3.

”Ik wilde de motor in de versnelling zetten en raakte de stopknop op het stuur, waardoor de motor afsloeg. Dan weet je dat het over en uit is.” Iwema kreeg de Honda wel weer aan de praat en hij begon achteraan het veld aan een eenzame race, die eindigde op de 24e plaats. ”Zonder strijd, zonder slipstreams en inhaalacties duren 18 ronden heel erg lang.”

Bron en foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.